Begin volgende week tropisch?

De zomer begint deze week aan een warming-up: vrijdag kan het al 25 graden worden. Begin volgende week stroomt tropische lucht Europa in.

Tijdelijk heet

Of Nederland langdurig kan genieten van deze warmte opstoot is nog maar zeer de vraag. Wellicht krijgen we één of twee zeer warme dagen, gevolgd door afkoeling. Overigens blijft de temperatuur op aangenaam niveau: de temperaturen die we de afgelopen weken hadden verwacht ik niet meer.

Stromingspatroon gunstiger

De noordelijke stroming was de afgelopen maanden vaak de boosdoener van het frisse (en droge) weer. Hier lijkt verandering in te komen: storingen op de oceaan krijgen weer meer ruimte. Voor ons positief, want de gemiddelde temperatuur zal stijgen en ligt gemiddeld tussen de 20 en 25 graden. Op sommige dagen misschien zelfs nog wel iets warmer.

Zomerkansen op langere termijn

Ook op de langere termijn zijn er goede kansen op zomers weer. De warme lucht lijkt zich thuis te voelen in Europa en blijft in de buurt. Als de stroming dan draait naar zuidelijke richting kan de warmte ons zo weer bereiken. Ik zie het dan ook een stuk positiever in dan de afgelopen weken (maanden).

Wordt vervolgd!

Tags: , ,
Top