Droogte neemt toe

De droogte neemt toe. De afgelopen maanden is er niet veel neerslag gevallen. Uitgezonderd zaterdag valt er de komende dagen ook geen neerslag.

2015 bij de 5% van droogste jaren

Hoewel het met de warmte allemaal wel meevalt tot nu toe is 2015 wel droog. Inmiddels staan we bijna in het rijtje van de 5% droogste jaren. Ook de komende dagen lijkt hier weinig verandering in te komen. Zaterdag valt nog een enkele bui maar vervolgens is het weer een aantal dagen droog.

In de onderstaande grafiek is de droogte goed te zien. Het jaar 2015 is te herkennen aan de zwarte lijn. Naast de 5% droogste jaren naderen we ook het recordjaar van 1976.

Droogte

Bron: KNMI

Weersverwachting is ook droog

Ook op de langere termijn lijkt hier weinig verandering in te komen. Een stevig hogedrukgebied boven de oceaan voorkomt dat actieve storingen ons kunnen bereiken. Alleen zondag kunnen er enkele wolkenvelden over trekken, voor de rest schijnt de zon ook geregeld. De eerste 10 dagen zien er wederom droog en vrij zonnig uit (het wordt zelfs nog wat warmer). Ik verwacht dan ook dat de droogte de komende tijd toeneemt.

De weersverwachting voor de komende dagen:

Weersverwachting

Tags:
Top