Tour de France start mogelijk bloedheet

Deze week staat Utrecht in het teken van de Tour de France. Zaterdag vertrekt de eerste etappe. Wat gaat het weer doen tijdens de start? Als de actuele weersverwachting uitkomt wordt het heet tijdens de start. In dit bericht lees je alles over de actuele verwachting voor zaterdag (en de komende dagen).

Tropische dagen

Zoals het er nu naar uitziet wordt het erg warm zaterdag. Of liever gezegd heet! De meeste weercomputers komen met tropische temperaturen voor zaterdag. Lokaal kan het zelfs warmer dan 35 graden worden. Wel moet er dan voldoende ruimte zijn voor het zonnetje. En daar schuilt dan ook het gevaar: onweersbuien kunnen zorgen voor meer bewolking en een tempering van de temperatuur. De komende dagen wordt duidelijk of het echt zonnig en heet gaat worden of dat onweersbuien toch de temperatuur weten te temperen.

Warme nachten

Ook de nachten worden erg warm: van woensdag t/m zaterdag verwacht ik nachtelijke temperaturen tussen de 20 en 23 graden. In (grotere) steden kun je hier vaak nog een paar graden bij optellen. Het zou mij dan ook niet verbazen als we ergens een minimumtemperatuur noteren van 25 graden!

Actuele verwachting temperatuur (29-6):

Hitte

Bekijk de volledige weersverwachting op mijn site.

Tags: , ,
Top