Zonnige zondag

Goedemorgen! Een prachtige zaterdag met veel zon. 21 graden in het noordwesten tot 26 in het zuidoosten.Grote hagelstenen in Napels

Hagel Napels

Italië is de afgelopen dagen getroffen door zwaar weer. Zo trok er een supercell met grote hagelstenen over de omgeving van Napels. Deze automobilist kon niet meer ontsnappen aan grote hagelstenen.

Boots up to 50 percent 170815 - 230815 BENL 336x280

Nog een bizar filmpje: ook op zee vielen zeer grote hagelstenen:

Tags: ,

Dit weekend onstabiel warm

Dit weekend gaat de zomer nog één keer flink uithalen. We komen weer in de tropische luchtsoort terecht. Stabiel zal het echter niet zijn, de kans op stevige onweersbuien is behoorlijk groot.

Op internet lees je al veel over de plannen die gemaakt worden voor het weekend.

Tags: ,

Nog één keer tropisch?

Tijdens het laatste weekend van augustus lijkt de zomer nog één keer flink uit te halen. Vooral zondag kan het lokaal tropisch warm worden. Wel moeten we dan rekening houden met stevige onweersbuien.

Mijn actuele weersverwachting voor de komende dagen:

Weersverwachting-26-8

Toelichting weersverwachting

Begin september lijkt het dan echt voor langere tijd koeler te gaan worden.

Tags: , ,

Bliksem treft vliegtuig

Op het vliegveld in Atlanta is deze week een vliegtuig getroffen door de bliksem. Een vliegtuig wordt wel vaker getroffen in de lucht, maar dit toestel van Delta werd al voor de start geraakt. Een passagier maakte vanuit een ander vliegtuig dit bijzondere filmpje:

Boots up to 50 percent 170815 - 230815 BENL 336x280Weekend weer: warm en zaterdag veel zon

Weekend weer

Het weer ziet er goed uit de komende dagen! Het zonnetje is terug en de temperatuur stijgt. Zaterdag lijkt de warmste dag van de week te worden, lokaal kan het dan 28 graden worden!

Weer op zaterdag

Zaterdag wordt niet alleen de warmste dag maar ook de dag met de meeste zonuren.

Tags: ,

Mogelijk veel regen in het oosten

Regen

Een regenstoring blijft de komende 48 uur boven ons land “slepen”. Vooral in het oosten en zuidoosten zou weleens flink wat neerslag kunnen vallen. De meeste neerslag lijkt voor Duitsland weggelegd.

Op de onderstaande afbeelding is de neerslag goed te zien.

Tags:

Langere termijn nog steeds warm

De zomer is goed op dreef: deze week noteren we opnieuw zomerse temperaturen. Donderdag zijn zelfs tropische temperaturen goed mogelijk. Maar ook op de langere termijn ziet het er goed uit: de temperatuur blijft boven de 20 graden.

Een echte DONDERdag?

Tags: ,

Tropisch warm: zweetalarm!

Voor de tweede keer deze zomer heb ik een “zweetalarm”afgegeven. Natuurlijk met een knipoog. Maandag, donderdag en waarschijnlijk ook vrijdag wordt het tropisch warm. Lokaal kan de temperatuur oplopen tot 33 graden, heet dus!

Zweet alarm

Tags: ,

Drie bizarre stormfilmpjes

We hebben een bijzondere zaterdag achter de rug: een zware julistorm trok over ons land. Flinke windstoten tot 122 km per uur hebben voor de nodige overlast gezorgd. Niet alleen op de weg, ook het vliegverkeer had last van het noodweer.

Tags: , ,

Top